رواندرمانگر میتواند با توجه به تخصصی که دارد روانپزشک باشد و دارو تجویز کند یا با رواندرمانی به درمانجو کمک کند. احتمالا شما هم مانند بسیاری از افراد، همۀ متخصصان بهداشت روان را مشابه هم میدانید. شاید هم برعکس، درباره تفاوت آنها باهم چیزهایی شنیدهاید؛ اما نمیدانید برای مشکلی که دارید دقیقا باید به کدامیک از آنها مراجعه کنید. در این مطلب با زبانی ساده فرق روانشناس با روانپزشک یا روانکاو و رواندرمانگر را توضیح میدهیم تا یک بار برای همیشه در ذهنتان بنشیند.
- روانشناس کسی است که بهطور تخصصی در رشته روانشناسی تحصیل کرده باشد.
- پس باید به توانایی های افرادی که خود را عالم و همه چیزدان می دانند تردید کرد .
- در روان درمانی، روانشناسان به مردم با سنین مختلف کمک می کنند تا زندگی شادتر، سالم تر و موفقیت آمیزتری داشته باشند.
- گاهی ضروری است روان شناس، مداخلاتی در جهت برقرار شدن رابطه درست بین افراد خانواده، انجام دهد.
روانکاو باید بعد از دریافت مدرک روانشناسی که درباره آن صحبت کردیم، آموزشهای ویژه گستردهای را در روشهای درمانی عمیق برای ریشهیابی مشکلات افراد ادامه دهد و آموزشهای تخصصی را در این باره ببیند. روانشناسانی که این دوره را طی کرده باشند میتوانند برای انجام مشاوره و رواندرمانی، انجام تستهای روانشناختی از جمله آزمون رورشاخ ، گفتار درمانی و درمان اختلالات روانی اقدام کنند. روانپزشکی علم بررسی مشکلات بهداشت روان، تشخیص، مدیریت و پیشگیری از آنهاست. روانپزشکی بیشتر روی درمان با دارو تمرکز دارد و به همین دلیل گاهی به روانپزشک ها، که کار مدیریت و کنترل بیماری با داروها را انجام میدهند، روانداروشناس هم میگویند.
دکتر حسن شمس اسفندآباد
امروزه بسیاری از روانکاوها بهسمت مدلهای جدیدتر گرایش پیدا کردهاند که در اصل از تفکر اصلی فروید برآمده، اما تغییرات زیادی در آنها صورت گرفته است. در روانکاوی سنتی، بیماران حداقل سه بار در هفته با روانکاو جلسه داشتند و در طول درمان روی کاناپهای دراز میکشیدند؛ در حالی که حالا درمانجویان فقط یک یا دو بار در رواندرمانی روانکاوی یا روانپویایی شرکت میکنند. حتی درازکشیدن روی کاناپه اختیاری است (برخی از روانکاوها اصلا از آن استفاده نمیکنند). همانطور که قبلا هم در ویکی روان گفتیم، شناخت اینکه روانشناس خوب کیست به ما کمک می کند با دید بازتری از خدمات و کمک های آنها در زندگی روزمره استفاده نمائیم.
رواندرمانی در چه شاخههای میتواند کمکرسان باشد؟
سپس روانشناس به فرآیندهای فکری می پردازد که بیمار می تواند از آنها استفاده کند تا با مشکلات خود به روشی مؤثرتر مقابله کند. زیگموند فروید، ایوان پاول اوف و کارل یونگ از روانشناسان مشهور هستند. این روانشناسان اکتشافات مهمی در زمینه روانشناسی مانند روانشناسی تحلیلی و رفتارگرایی داشتند.
روانشناس و مشاور
مجله خبری پزشکی خوب میتواند ریشه مشکل را شناسایی و به شیوه علمی و قدم به قدم شما را در حل مشکلات یاری کند. در جامعه ما هم چند سالی است که خوشبختانه این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. اما در واقع ما چه زمانی به روانشناس نیاز داریم؟ در این مطلب از وبلاگ اسنپدکتر به این سوال پاسخ دادهایم. اکثر روانشناسان بالینی ، مدرک دکترا در این زمینه دارا می باشند و به صورت عملی در بیمارستان ها و کلینیک ها تحت آموزش قرار گرفته اند . یک روانشناس بالینی ، سعی در ارتقای سلامت روانی افراد و ایجاد روابط صحیح بین افراد ، دارد .